Sepet
Sepetin şu anda boş.
TR

Profesyonel Kaykay Seçimi

Utku Öktem - Friday, August 19, 2022

Profesyonel Kaykay Seçimi

Image

Profesyonel Kaykay Nasıl Seçilir? Bir kaykay ancak parçalarının toplamı kadardır. Eğer profesyonel bir kaykay istiyorsanız, parçalarının hepsinin yüksek kalitede ve profesyonel olmasına dikkat etmelisiniz. Tabi ki bu parçaların seviyenize ve kayış stilinize uygun, profesyonel bir toplamasının (montajının) da yapılması gerekmektedir. Gelin, şimdi tüm kaykay malzemelerinin üstünden tek tek geçelim ve bu parçalar için kalitenin ne anlama geldiğini ve nasıl anlaşılacağını irdeleyelim.


Profesyonel kaykay tahtası:


Modern kaykay tahtaları, çoklu ince akçaağaç tabaka bileşimlerinin simetrik veya simetriğe yakın şekillerde (burun kuyruğa eşit veya hafifçe kuyruktan uzun olabilir) preslenmesinden oluşur. Aynı zamanda hafif bir konkav mevcuttur (U şekli). Profesyonel kaykay tahtaları hafif ve dayanıklı olur. Esnekliğin ve rijitliğin ideal kombinasyonuyla “Pop” olarak tabir edilen, Ollie gibi birçok kaykay hareketinde ihtiyaç duyulan, yerden havalanmayı maksimum sağlayacak yapıdadırlar. Oyuncak olarak tabir ettiğimiz bazı kaykaylar böyle gözükmeye bile çalışmazlar, elinize alıp baktığınızda hiçbir konkavlarının olmadığını görürsünüz. Bazıları ise normal bir kaykay tahtası görünümüne yakındır ancak ucuz malzemeden yapıldığı için profesyonel kaykay tahtalarına göre çok daha kalın ve ağırdırlar. Yüksek kalitede kaykay tahtası üretmek aslında uzmanlık gerektirir ve pek te kolay bir iş değildir. Eğer profesyonel bir kaykay tahtası fiyatına komple bir kaykay görürseniz, bilin ki O komple kaykayda kullanılan tahta kalitesinde önemli eksiklikler olması çok muhtemeldir. Freedom mağazalarımızda sadece profesyonel kaykay tahtaları bulunmaktadır. İncelemek için tıklayın.



Profesyonel Kaykay Tekerlekleri:


Yüksek kaliteli kaykay tekerlekleri minimal katkılı poliüretan malzemeden üretilir. Oyuncak kaykay tekerlekleriyse plastikten veya polimiks olarak tabir edilen düşük kaliteli malzemeden oluşur. Bu durum en iyi ihtimalle düşük performansa en kötü ihtimalle de tekerleğin kırılması sonucu yaralanmalara sebep olabilir. Repütasyon ve marka güvencesinin işe yaradığı alanlardan biridir. Gerçek bir profesyonel kaykay tekerleğinde tipik olarak üreticisinin adı, tekerleğin çapı (mm bazında) ve tekerleğin durometre’si (sertlik ölçüsü) yazılıdır. Kaykay tekerleğinizi seçerken tüm bu bilgilerin olup olmadığını kontrol etmeniz tavsiye edilir. Freedom mağazamızda yer alan profesyonel kaykay tekerleklerini incelemek için tıklayın.

Profesyonel Kaykay Rulmanları:

Kaliteli tekerlekler beraberinde kaliteli rulmanlar olmazsa fazla bir anlam ifade etmez. Profesyonel kaykay rulmanları tekerleğin dingil aksı etrafında serbestçe dönebilmesine imkan verir. Yüksek kalitede bir rulman daha ilk tekerlek dönüşünde farkını belli eder, bir iki kayışla da tamamen oturur ve açılır. Oyuncak olarak tabir ettiğimiz düşük kalitede kaykayların ise rulmanları pürüzsüz bir tekerlek dönüşü sağlayamaz ve aslında kaydıkça daha da kötüye gider. Aynı zamanda bu tarz rulmanlarda kullanılan yağlama yağı koku olarak ta kötüdür ve dikkat çeker. Pek çok düşük kaliteli rulman temizlenip tekrar kullanılmak üzere tasarlanmamış, üretilmemiştir. Bu yüzden böylesi durumlarda yeni bir rulmanla değiştirilmeleri gerekir. Freedom mağazalarımızda yer alan profesyonel kaykay rulman modellerini incelemek için tıklayın.

Profesyonel Kaykay Truck’ları:


Kaykay Truck’ları kaykayın aksını muhteva eden metalden bileşenlerdir. Profesyonel kaykaylarda kaykay hissiyatı, kaykayın nasıl döndüğü ve sürüş esnasında kaykaycıya verdiği tepki (yanıt) çok önemli bir göstergedir ve kaykay truckları da bunun çok ama çok büyük bir parçasını teşkil eder. Kaykay truckları aynı zamanda diğer kaykay parçalarıyla uyumlu (kaykay tekerleklerinin dış hattının kaykay tahtasının dış hattıyla aynı hiza da) olması gerekir ve buna uygun doğru boyutta seçilmelidir. Bir kaykay truck’ının kalitesini ne yazık ki kaymadan anlamak pek mümkün değildir. Bu açıdan yine marka güvencesi önemli bir yer teşkil eder. Freedom mağazamızda yer alan Independent Kaykay trucklarını incelemek için tıklayın.


Profesyonel Kaykay Zımparası:


İyi bir zımpara olmazsa kaykayın üzerinde durmada zorluk yaşanır. Genellikle en önemli şikayet unsuru bu tarz zımparaların ilk andan itibaren fazla tutmaması veya öyle olmasa bile kısa bir zaman sürecinde tutuşunu çok çabuk kaybetmesidir. Nitelikli profesyonel kaykay zımparası üreten, dünyaca kabul edilmiş pek çok kaykay zımpara markası vardır. Freedom mağazamızda bulunan profesyonel kaykay zımparalarını incelemek için tıklayın.


Profesyonel kaykay montajı (toplama):


Aslında en iyi kaykay montajları bizzat kaykaycılar tarafından toplanan (montajlanan) kaykaylardır. Gerçek bir kaykaycı montaj sırasında hemen göze batmayan ama etkili pek çok ayar yapabilir. Örnek olarak kaykay truck’larının ideal ayarı ve tekerleklerin tam ve doğru olarak dönebilmesine dikkat gibi. Kaykaycı olmayan, bizzat kaymayan kişilerce yapılan montajlar asla bir kaykaycının gözü gibi görmez ve onun bu anlamda getireceği faydayı getirmez. Freedom mağazalarımızda çalışan kaykaycı, uzman arkadaşlarımıza profesyonel kaykay malzeme seçimi ve montajı konularında her şeyi danışabilirsiniz. İletişim kurmak için aşağıda iletişim bilgilerimizi bulabilirsiniz.


Son Söz:


Sık yapılan bir hata tercihen en ucuz kaykay malzemelerine yönelmektir. Oysa ki fiyat olarak biraz daha pahalı ancak profesyonel kaykay olarak tabir edilen ve ömür olarak 3-4 kat daha uzun bir ömre sahip olan bir kaykay aslında her zaman daha ekonomik olacaktır. Bir kaykayın gerçek, profesyonel bir kaykay olduğunu anlamak aslında çok zor değildir. Biraz kaynaklardan okuma yapmak ve ondan da önemlisi tecrübe gerektirir. Freedom olarak bizim amacımız sizin deneme yanılmalarınızı en aza indirmek ve bütçenizi en kısa zamanda en etkin olarak kullanabilmenizi sağlamaktır.

Freedom mağazalarımızda kaykay dünyasının en önemli markalarından BakerFlipZeroSanta CruzCreatureIndependent TrucksBronsonOjJart, Sk8 MafiaDGK, Girl, Chocolate, DeathwishMob grip ve Ricta gibi pek çok markayı bulabilirsiniz. Kayış stilinize, seviyenize, bütçenize ve fiziksel özelliklerinize en uygun profesyonel kaykay malzemelerini seçmek için aşağıda detayları yer alan Kaykay Canlı tel. destek hattımızdan bizi arayabilirsiniz. Arzu ederseniz Whatsapp hattımızdan da bize ulaşabilirsiniz. Hafta içi her gün 10.00 - 17.00 arası buluşmak üzere. Profesyonel kaykayınızla profesyonel kayışlar dileriz! İyi günler!* Doğru kaykay ayakkabı seçimi de en az kaykay malzemelerinin seçimi kadar önemlidir. Bu konuda bilgi almak için kaykay ayakkabısı nasıl seçilir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaykay Canlı Destek Hattımız: 0850 840 48 10


Whatsapp Hattımız: 0554 834 98 48


www.freedom.com.tr