Sepet
Sepetin şu anda boş.
TR

Çocuk Pateni Nasıl Seçilir?

Utku Öktem - Friday, August 19, 2022

Çocuk pateni seçimi

Image

Çocuk Pateni nasıl seçilir? Çocuklar yürümeye başladıktan ve iyi bir denge hissiyatına sahip olduktan sonra her yaşta paten kaymaya başlayabilirler. Genellikle en az 3 yaşında olmaları beklenir. Ancak bu durum çocuktan çocuğa değişebilir. Çocuğunuza Inline Skate (Her bir paten tekinde aynı hat üzerinde 3 veya 4 teker yer alan) veya Roller Skate – Quad Skates (Her bir paten tekinde önde iki arkada iki olmak üzere toplam 4 teker yer alan) bir paten alabilirsiniz. Inline skate’lerde dingil ihtiyacı olmadığı için Quad Skate’lere göre daha hafiftirler (çocuğunuz daha zor yorulur) ve daha az bakıma ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda teker hacim genişliği daha az olduğu için zeminle arasındaki sürtünme de daha az olur. Bu sayede çocuğunuz gelişimiyle doğru orantılı olarak zamanla kayış hızını ilerletme imkanı da bulur. Size tavsiyemiz eğer sadece çok kısa gezintiler düşünmüyorsanız, çocuğunuz için tercihinizi Inline Skate patenlerden yana yapmanızdır. Yazımızın bundan sonraki bölümüne Çocuk Inline Skate’ler üzerinden devam edeceğiz ve çocuk pateni yazılı bölümlerde kastedilen aslında Çocuk Inline Skate patenleridir.. Çocuk pateni seçerken en önemli faktörler aşağıda listelenmiştir:


Çocuk Paten numara seçimi


Çocuk patenlerinin pek çoğu 4-5 numaraya kadar ayarlanabilme imkanına sahiptir. Bu sayede çocuğunuz patenini birkaç sene boyunca giyebilir. Çocuk pateni alırken bu ayarın düzgün çalıştığına, kolayca ve pratik bir şekilde yapılabiliyor olmasına dikkat ediniz. Genellikle bir elinizle ayar düğmesine basarken diğer elinizle paten burnundan tutarak pateni ileriye veya geriye oynatmanız gerekli beden ayarını yapmak için yeterli olacaktır. Eğer ayarlanamayan bir çocuk pateninde karar kılmışsanız (ki pek tavsiye etmeyiz), O zaman mutlaka patenin çocuğunuzun ayağına uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Genellikle normal spor ayakkabı numarasının üzerine 1 numara ekleyerek sipariş verilmesi gerekmektedir. Ancak aman dikkat, bu durum markadan markaya değişebilir.


Paten Bilek Desteği


Sadece çocuklarda değil her yaştan tüm patencilerde patenin sunduğu ayak bileği desteği hayati önemdedir. Destek mutlaka konforla birlikte olmalıdır. Özetle, Konforlu ama aynı zamanda iyi bir ayak bileği desteği için belirli bir minimum yükseliğe sahip paten dış botları tercih edilmelidir.


Rahatça dönen paten tekerlekleri


Dönüşü biraz daha yavaş olan paten tekerleklerinin yeni patene başlayanların yavaş hareket etmesini sağladığı için daha uygun olduğu düşünülebiliyor kimi zaman ne yazık ki. Ancak böyle tekerleklere sahip bir çocuk pateninden kaçının. Zira genellikle olan şudur, çocuklar paten kaymayı çok çabuk öğrenirler ve ondan sonrasında da böylesi tekerlekler onlar için ızdırap kaynağı olur.


Paten Freni


Çocuk patenlerinin (ve fitness yetişkin patenlerinin) büyük arka frenleri (gerektiğinde çıkarılabilir) vardır. Bu fren başlangıçta gereklidir. Çocuğunuz yeterli gelişimi sağladığında ve frensiz durma stillerini öğrendiğinde freni patenden çıkarabilirsiniz.


Patenin rahatça giyilebilmesi ve çıkarılabilmesi


Çocuk pateni seçiminde tıkır tıkır işleyen paten kapama tokaları, esnek kayışlar ve ayağı saran ancak aynı zamanda ayağa giymesi ve ayaktan çıkarması rahat, konforlu olan çocuk patenleri tercih edilmelidir. Çocuk patenini seçerken mutlaka paten iç botunu bu açıdan inceleyiniz.


Paten Kask ve Koruma Malzemeleri


Herhangi bir yaralanmayı önlemek için mutlaka her zaman tam set paten koruması kullanılmasını şiddetle tavsiye ediyoruz. Tam set korumada dizlik, dirseklik ve bileklik yer almaktadır. Aynı zamanda kask kullanılması da şarttır.  


Paten Fiyatı


Fiyatı en yüksek olan paten çocuğunuz için en uygun olan, en doğru olan paten demek değildir. Ancak kaliteli paten ekipmanları yine de belirli bir seviyede bütçeyi gerektirir. Performans / fiyat oranı en yüksek olan ürünleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Sizlere önerimiz kırtasiye ürünü olarak da tabir edilen ucuz malzeme bileşenlerinden oluşan patenlerden kaçınmanızdır. Hem sürüş güvenliği, hem çocuğunuzun alacağı keyif açısından, hem de patenin uzun ömürlü olması açısından böyle bir seçim size daha çok fayda sağlayacaktır.

Paten seçiminizi yaptıktan sonra paten bakımınıza da önem veriniz. Pateninizin uzun ömürlü olması için tuzlu suyla temas etmemesine dikkat ediniz. Ayrıca kumlu zeminlerden de mümkün olduğunca kaçınmanız iyi olur. Kullanmadığınız zamanlarda, pateninizi nemli olmayan kuru bir yerde muhafaza ediniz, kapalı alan olması tercih sebebidir.


Son Söz


Çocuklar genellikle paten kaymayı iki teker bisiklete binmeyi öğrendiklerinden çok daha çabuk öğrenirler. Eğer mümkünse, sizin de birlikte kaymanız özellikle başlangıç aşamasında onlara güven verecektir. Anneler, babalar, niçin siz de birer paten alıp çocuğunuza katılmayasınız? Günün sonunda, birlikte paten kaymak ve temiz havada böyle bir sporu yapmak harika bir aile etkinliği olabilir.   FREEDOM mağazalarımızda Flying Eagle ve Roxa yetişkin ve çocuk patenleri bulunmaktadır. Bu markaların paten koleksiyonları için tıklayınız. Mağaza adreslerimiz için tıklayınız.   Not: Yetişkin paten seçimiyle ilgili bilgi almak isterseniz Paten Nasıl Seçilir ve Urban Paten Nasıl Seçilir yazılarımızı okuyabilirsiniz.


PATEN TEKNİK DESTEK HATTIMIZ: Çocuğunuz için paten malzemelerini seçerken destek isterseniz canlı destek tel. hattımızdan bizi arayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzun kayış seviyesine, stiline, fiziksel özelliklere ve tabi ki bütçenize en uygun pateni seçmenize yardımcı olabiliriz. 15 seneyi aşkın tecrübesiyle uzman arkadaşlarımız sizi bekliyorlar. Hafta içi her gün 10.00 - 17.00 arası görüşmek üzere!  


Paten canlı destek hattımız: 0850 840 48 10

Whatsapp: 0554 834 98 48

www.freedom.com.tr